Samentuin Den Hof

Den Hof ontstond 6 jaar geleden toen Sven en Hanne een stuk grond kochten. Het terrein was groot genoeg om te delen met anderen… Het idee van “Den Hof” sloeg aan bij de buurtbewoners en mensen en kinderen met een hart voor de natuur. Den Dierenhof is ingebed in het landelijk dorpje Outgaarden en grenst aan het open veld.

Moestuintjes
Achter aan Den Hof zijn er 6 moestuin-percelen waar verschillende tuiniers uit de buurt samen tuinieren en groenten een zaai- en groeibed krijgen.
Je vindt er in de zomer tomaatjes, wortelen en radijzen. In de herfst struikel je er over de pompoenen. Met respect voor mens en natuur groeit hier groentesoep en zomersla.
Soms is de oogst zo weelderig en dan wordt de moestuinweggeefkist bovengehaald. Dan kan je meegenieten van groenten die met veel liefde gekweekt zijn.

Buurtboomgaard:
In 2017 plantten we met de steun van vzw Regionaal landschap zuid Hageland een kleine en grote boomgaard waarvan verschillende gezin en uit de buurt voogd werd van 2 bomen, waarvan zij de vruchten plukken en verzorgen.

Samen spelen
Kinderen uit de buurt spelen samen op woensdag- en zaterdagnamiddag. Op woensdagen zijn er knutselactiviteiten vanaf 15u door mama’s georganiseerd Een gezond vieruurtje van de mama’s hoort er steeds bij.

Workshops met dieren:
Wil je leren waarom ezels aan het tuinmeubilair knabbelen? Vragen je kinderen je waarom varkens in de modder rollen? Tijdens een workshop ontdek je wat dieren ons vertellen en wat we moeten weten om hen te kunnen verstaan.

Seizoens-feesten:
De beste plek om mensen te ont-moeten is op een feest! Feesten om de zomer te vieren of afscheid te nemen van de winter, of de appels te plukken… Er zijn vele goede redenen om feest te vieren. Uitbundig, maar zonder de buren te storen liefst met een potluck waar ieder zijn specialiteit kan laten proeven. Bij het vuur is het gezellig en verstilt het gesprek vanzelf.
De feesten komen terug elk jaar op zelfde moment zoals rituelen en de cyclus van de natuur.
Paasmaandag : paas-zoektocht en -brunch
– 1 mei : Benefiet voor kas van Samentuin Den Hof
– 30 juni : vakantie-vuur-feest
– eind sept : Appeloogst
– 31 oktober: Heksenfeest ( Halloween Outgaarden)
– 6 dec: Sinterklaas bezoek
– Begin jan: Nieuwjaarsdrink

Verjaardagsfeesten, voor groot en klein. Wij bieden je plaats en activiteit. Je zorgt zelf voor de taart en de gasten. De dieren van Den Hof doen de rest.

Voor gebruik van de locatie voor feesten vragen we een huurprijs voor de kosten van 30 euro per dagdeel en 50euro vr de hele dag .

Huifkartochtjes:
Voor verjaardagsfeesten, familiefeesten, trouwerijen, communies, of andere gelegenheden bieden wij een rondrit in de omgeving van Outgaarden. Aantal pers: max 8 volwassenen of max 10 kinderen
30 euro voor halfuur
50 euro voor uur

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten volg dan onze EVENEMENTEN op deze pagina of sluit je aan op facebook bij de gesloten groep Samentuin Den Hof . Meer info Hanne De Smedt 0485 11 98 47 of hannekeds@hotmail.com
Wil je onze feitelijke vereniging steunen met een vrije gift, dit is ons rek nr BE59 0015 9830 0726.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial